Kuracie rizoto

Kuracie rizoto

Course: Mäso
Servings

3

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes
Calories

400

kcal

Ingrediencie

  • 300g ryža arborio

  • 400g kuracie mäso

  • menšia cibuľa

  • 0.6l vývar / bujón

  • 50g máslo

  • 2dl biele víno

  • 40g parmezán

Postup

  • Na másle osmažíme cibuľu
  • Medzitým na druhej panvici orestujeme na menšie kúsky nakrájané kuracie mäso
  • K cibuli pridáme nepreplachnutú ryžu a minútu popražíme
  • Pridáme víno a chvíľu povaríme
  • Postupňe prilievame horúci vývar aby bola ryža stále len lahko zakrytá.
    Za stáleho miešania na miernom ohni varíme cca 20 minút
  • Pridáme kuracie mäso
  • Na záver vmiešame parmezán

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *