Bryndzová polievka

Bryndzová polievka

Course: Uncategorized
Servings

3

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes
Calorieskcal

Ingrediencie

  • 2 stredne veľké zemiaky

  • 1 vajce

  • 100g hladká múka

  • 0,4dl voda

  • bryndza (cca 125g)

  • soľ, vegeta, čierné korenie

Postup

  • Nakrájane ošupane zemiaky dáme variť
  • Medzitým si pripravíme cesto na halušky z múky, vajíčka a vody, a bryndzu zriedime s mliekom a trochu zahustíme hladkou múkou
  • Ked sú zemiaky uvarené (cca 10minút), do vody cez halúškovač narobíme halušky,
  • Necháme chvíľu povariť
  • zalejeme bryndzou a privedieme do varu.
  • Podľa chuti dochutíme čierným korením a vegetou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *